PREVENTIE

PREVENTIEF TRAINEN …Vanwaar training?

Je wil nu al contact met PTC Rik + 32 498 399 280 zone Roeselare – Brugge – Damme – Knokke – Cadzand

Swimming Rick

Nu en zeker in de toekomst blijft het belangrijk dat de mens fit is. Omdat het probleem van onze hedendaagse maatschappij zich vooral situeert in een inactieve levensstijl, wordt de gezondheid van de mens bedreigd. Allerlei ziekten ontstaan bij personen die met onvoldoende beweging door het leven gaan.

Daarnaast zijn veel mensen gevangen in de vicieuze cirkel van te weinig lichaamsbeweging en zich niet lekker voelen. Ze voelen zich futloos omdat ze te weinig bewegen en ze bewegen te weinig omdat ze zich niet goed in hun vel voelen.

DSC_3093

Een ander negatief aspect van onze maatschappij is de grote werkdruk en het toenemend aantal zittende beroepen. Door deze druk zijn de mensen vaak te moe of te gestrest om na de dagtaak nog aan sport te doen. Toch voelt men zich zowel geestelijk als lichamelijk een stuk beter na een fysieke inspanning. Als men zich gezonder voelt, kun je ook meer aan. Je weerstand verbetert en je wordt weer de mens die je zou willen zijn.

DSC_6421

Waarom moet een mens preventief aan functionele fitness doen?

De redenen waarom mensen aan fitness gaan doen, verschillen van persoon tot persoon. Belangrijke doelstellingen die naar voor komen zijn: aan je conditie werken, er goed uit zien, je goed voelen in je vel, er even tussenuit zijn, afvallen en/of revalidatie.

VOORKOMEN van heup-& rugklachten, voorkomen van arthrose, optimaliseren van botdichtheid, kraakbeen-verdikking, gewrichtsstabiliteit, algemene doorbloeding, voorkomen van hart- en vaatziekten, hersendoorbloeding, voorkomen van hoge bloeddruk, voorkomen van hernia’s, voorkomen de bepaalde depressies, streven naar een optimale hormonale balans, betere weerstand tegen ziektes in het algemeen, sneller genezingsproces, …

Hieronder worden er een aantal aspecten besproken die als motivatie kunnen dienen.

af 01

Ontspanning

Bij het ontspannen gaan we uit van de visie ‘Spirito Santo in corpora santo’, ofwel een gezonde geest in een gezond lichaam. Lichaam en geest zijn namelijk verbonden met elkaar en hebben een sterke invloed op elkaar. In onze wereld van dagelijkse geestelijke stress kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Daarom is het belangrijk om tot een geestelijke ontspanning te komen en dit bereiken we door middel van functionele fitness.

Revalidatie

Binnen de revalidatie heeft de fitness inmiddels ook een vaste plaats verworven. Steeds meer wordt de nadruk gelegd op functieverbetering van het houdings- en bewegingsapparaat en hiervoor wordt steeds meer een beroep gedaan op de fitness. Het werken met fitnessapparatuur heeft dan ook een aantal voordelen: De weerstanden worden aangepast naargelang de mogelijkheden van de patiënt; Na een goede instructie kan iedereen zelfstandig werken met de voorgeschreven oefeningen; Het werken met ‘functionele materialen’ is geschikter omdat het bewegingen nabootst die in het dagelijkse leven voorkomen.

DSC08873

Reactivatie

Een laatste aspect waarom er aan functionele fitness wordt gedaan, is het opnieuw krachtig maken van het lichaam. In een maatschappij met een toenemende werkdruk en een hogere prestatiedrang op steeds kortere tijd, raken steeds meer mensen overspannen. Hierdoor kunnen enkelen hun arbeid niet meer naar behoren, of zelfs helemaal niet meer, uitoefenen. De fitness speelt hierop in door programma’s te voorzien die de weestand bevorderen en zo de mensen terug op een gezonde en energieke manier in het arbeidscircuit te brengen.

089 Rik

Moeten de lessen in de Fitness Club gebeuren? Bijlange niet, ik kan evenzeer functionele training geven bij jullie op de tennis, voetbal, …, bedrijf of bij je thuis, aan zee, bos, …  je wil me vooraf contacteren?

PTC Personal Training Rik Termote Roeselare GSM: 0498 399 280

Omgeving Roeselare – Brugge – Knokke – Kortrijk – Oostende

DSC_4664

ptc_logo_white