ELECTRO-IMPULS en TRILPLAAT

ELECTRO IMPULS TRAINING CHATTANOOGA PRO

Je wil nu al contact met PTC Rik + 32 498 399 280 zone Roeselare – Brugge – Damme – Knokke – Cadzand

01l

De Chattanooga Wireless Professional is op dit moment het meest geavanceerde elektrotherapie apparaat. Het apparaat bespaart ruimte en tijd en biedt een hoge mate van gebruiksgemak. Met de Chattanooga Wireless Pro kunt u de behandeling van patiënten optimaliseren.

Wireless betekent dat we draadloos kunnen trainen, meenemen op de fiets, buiten trainen ..

01b

Door het introduceren van een slimme mi-Technologie in elke module en het aanbieden van de beste professionele programma’s op de markt, vernieuwt dit apparaat de rehabilitatie zoals wij die kennen. Met een combinatie van e-stim en actieve oefeningen kunt u de efficiëntie van de therapie en de tevredenheid van klanten verbeteren.

Doorbloeding:  zware benen, capillarisatie, krampreventie, afslanken

Pijnbestrijding:  Lumbago, lage rugpijn, thoracale pijn, nekpijn, schouderpijn, fractuurpijn, kniepijn, endorphine

Revalidatie: amyotophie, versterking, spierscheur, heupprothese, rotatoren cuff, lumbale stabilisatie

Agonist – Antagonist

Neurologische revalidatie: dropvoet, spasticiteit

Sport en tonus; Potentiatie: contractiesnelheid, uithoudingsvermogen spiercellen, weerstand, kracht, explosieve kracht, plyometrie, hypertrophie, – lage rug versterking, core stability, aktieve recuperatie, recuperatie plus, – spiertraining, tonische massage, ontspannende massage,  anti-stress massage

01a

TRILPLAAT

Bij dit “trillende” fitnesstoestel werk je op een dubbelefficiënte manier aan je fitnessoefeningen. Een trilplaat vereist wat oefening indien je het op een veilige en gezonde manier wil aanpakken. Het is bovendien ook een zeer intense inspanning waarbij je, bij onvoldoende oefening, een groter risico op blessures hebt. Vet zal worden omgezet in spiermassa. Mensen die dus aan hun figuur willen werken, zullen de trilplaat heel frequent gaan gebruiken.

Botdichtheid, doorbloeding, rugwervel-positionering, spierversteviging, balans en stabiliteit, anti-cellulitis, orgaan-massage, spiertonus, …

DSC09385

Wat is een trilplaat?

Een trilplaat kan worden beschouwd als een fitnesstoestel met een trillende plaat waarop je rechtop kan gaan staan. Deze plaat gaat vervolgens beginnen met trillen waardoor het je lichaam als het ware uit balans brengt. Bijgevolg zal je lichaam je spieren gaan aanspannen om je lichaam terug in balans te brengen. Binnen het fitnessgebeuren bestaat de mogelijkheid om enkel op de trilplaat een work-out te doen. Daarnaast kan je de trilplaat ook aanwenden voor een aanvulling op je gewone sporttraining. De totale sportbeoefening zal veel efficiënter zijn en met veel meer resultaat.

DSC09380

Fitness op de trilplaat: gezondheidsrisico’s?

Een trilplaat zorgt ervoor dat je dubbel zo efficiënt zal gaan trainen. In principe is de trilplaat er voor iedereen. Echter wordt het wel afgeraden voor zwangere vrouwen of blessuregevoelige mensen aan rug of knieën. In ieder geval is begeleiding op de trilplaat zeker en vast een goed idee. Een kinesist of een PT kan je op weg zetten hoe je de trilplaat op een gezonde manier gaat gebruiken. Je houding op de trilplaat en de gelijkmatige belasting van alle spiergroepen zijn hier van groot belang.

DSC09383

Waarom een work-out op de trilplaat?

Fitness op de trilplaat kan je helpen om een mooier en strakker figuur te krijgen. De trilplaat zal immers helpen om vetmassa om te zetten in spiermassa. Veel vrouwen zijn dan ook voorstander van de trilplaat omdat het kan helpen tegen de zogenaamde sinaasappelhuid of cellulitis. Daarnaast laat de trilplaat je bloed in je lichaam beter doorstromen. In ieder geval ga je met een trilplaat je fysieke conditie niet heel veel verbeteren. Om hieraan te werken zal je nog altijd aerobe oefeningen moeten doen zoals lopen, fietsen of zwemmen.

DSC09360

Trilplaat voor jong en oud?

De trilplaat is er voor alle leeftijdscategorieën, zowel voor man als vrouw. De meeste mensen zullen de trilplaat gaan gebruiken om het kilootje teveel weg te werken. Om alle spiergroepen te laten werken, gaan kinesisten of sportartsen een aantal van hun patiënten de trilplaat aanraden om te revalideren na een ongeluk of een zware sportblessure.

DSC09374

Trilplaatoefeningen en frequentie

De meest gekende oefening op de trilplaat is de “squat”. Hierbij zal je je bil- en bovenbeenspieren gaan trainen waarbij je op en neer door je benen gaat. Oefeningen voor de armen, rug en borst zijn ook perfect mogelijk op de trilplaat. In de vrouwenwereld spreekt men dan van een B(uik)B(orst)B(il)-work-out. Er wordt aangeraden om de oefeningen op de trilplaat tot 3 keer per week te doen en dit telkens voor een halfuurtje. De reden waarom je dit niet meer hoeft te doen is omdat je spieren veel sneller gaan verzuren door de hoge trainingsintensiteit. Na de trilplaat doe je er alvast goed aan om je lichaam de nodige rust te gunnen.

DSC09366

Trilplaat als ondersteuning van een volledige work-out

De ideale combinatie voor een sporter is de trilplaat te gebruiken als aanvulling op een duurtraining. Op deze manier zal je via de aerobe sport je conditie gaan opbouwen, en vervolgens via de trilplaatoefeningen al je spiergroepen gaan versterken. Een mooi meegenomen voordeel is dat je lichaamsvet wordt omgezet in spieren. Op termijn zal je metabolisme – door de toename van spiermassa – meer gaan verbranden, waardoor je geleidelijk aan enkele kilootjes zal verliezen.

DSC09396

Moeten de lessen in de Fitness Club gebeuren? Bijlange niet, ik kan evenzeer functionele training geven bij jullie op de tennis, voetbal, …, bedrijf of bij je thuis, aan zee, bos, …  je wil me vooraf contacteren?

PTC Personal Training Rik Termote RoeselareGSM: 0498 399 280

Omgeving Roeselare – Brugge – Knokke – Kortrijk – Oostende

PersonalLifestyle